De appartementen

prijzen

 

Dia-impressie Casa Branca

 

 

Beschrijving appartementen

 

Oliveira ( max. 6 personen)

Camelia (max.  4 à 5 personen):

Tileira

Wat is er in beide appartementen aanwezig

Zwembad

U kunt zich heerlijk verkoelen in een mooi zwembad, met uitzicht over het dal.

 

 

Sauna

Bovendien kunt u -mocht u behoefte hebben aan wat extra zweetdruppeltjes- gebruik maken van een gemeenschappelijke sauna.

 

 

Wasmachine

De casa beschikt ook over een wasmachine

 

Informatiepakket

In de hal voor beide appartementen is een informatiepakket aanwezig, bestaande uit fiets- en wandelkaarten, gidsen en folders over de diverse bezienswaardigheden  in de omgeving. Kijk ook op links voor meer informatie.

 

Huisdieren

In overleg is het meebrengen van huisdieren eventueel mogelijk.

 

Tuin

Bij de appartementen is een tuin van 4000 m2 met terrassen, een eigen bron, olijfbomen, wijnstokken, verschillende zitjes, schaduwplaatsen en een zwembad. U kunt de tuin vrij gebruiken. Vanuit de tuin is een prachtig uitzicht over het dal en u kunt er ongestoord luieren.

 

Binnenklimaat

Door de dikke muren waaruit het huis is opgebouwd is het ook tijdens het heetst van de dag goed toeven in de altijd koele appartementen.

 

Levensmiddelen

In het dorp zijn 2 cafeetjes die ook een aantal levensmiddelen verkopen, zoals: brood, suiker, koffie, eigengemaakte kaas, schoonmaakmiddelen, drank etc. In de buurdorpjes Percelada en Vila Nova de Oliveirinha ( 2 km) en Candosa (4 km) zijn kleine dorpswinkeltjes met een wat uitgebreider assortiment.

In Oliveira do Hospital en Tabua (allebei op ongeveer 8 km) zijn verschillende grote supermarkten.

 

Bushalte

Voor de deur stopt de bus Tábua- Oliveira do Hospital. De bus gaat ongeveer om de twee uur.

 

Bank/postkantoor

In Oliveira do Hospital en Tabua zijn verschillende banken. In Vila nova de Oliveirinha is ook een postkantoor

 

Zwemmen

Er zijn twee rivieren in de nabije omgeving: de Rio Mondego (ong 15 km) en de Rio Alva (ong 10 km). Daar zijn ook gedeelten voor kinderen waar het langzaam naar beneden gaat.  Vooral "Avô" en "Coja"  aan de Rio Alva zijn leuke plekken om te zwemmen en te genieten van een hapje en een drankje.

Maar ontdek voor al uw eigen rivier-strandje. Mooie plekjes genoeg.

In Oliveira do Hospital is een binnen- en buitenzwembad.

 

Fietsen

In de omgeving kunt u uitstekend fietsen. Soms moet er wel wat geklommen worden, maar nooit erg lang. Na elke klimpartij is er natuurlijk ook een afdaling om u op te verheugen.

 

Zo'n 20 km van ons dorp vandaan begint de De "Linha do Dão", een in 1988 opgeheven spoorlijn tussen Santa Comba Dão en Viseu in midden Portugal. Deze spoorlijn is in 2011 opnieuw in gebruik genomen, maar nu als fiets- en wandelpad met de naam Ecopista do Dão. Met zijn 49 km is het niet alleen de langste Ecopista, maar waarschijnlijk ook de mooiste Ecopista van Portugal.
Het eerste gedeelte van dit fietspad, beginnend vanuit Santa Comba Dão, volgt de loop van de rivier de Dão en verderop, de loop van de Paiva, een zijrivier van de Dão. Elke bocht in de rivier betekent een bocht in de Ecopista met telkens prachtig en wisselend uitzicht. 

Voor meer informatie (en een "fly tour" met Google Earth animation) klik op:

In het appartement liggen verschillende folders met informatie over fietsverhuur.

 

Wandelen

Ook voor wandelaars is het een waar paradijs. Direct vanuit het huis zijn er de prachtigste routes. Er is een aantal uitgeschreven routes met kaartje beschikbaar.

Het is belangrijk om een paar goede wandelschoenen mee te nemen. Af en toe moet er geklommen en gedaald worden, moet men tussen bramen door en over beekjes heen.

 

Eten en drinken

In de streek zijn veel cafés en restaurants. De specialiteiten van de streek zijn:

Ook vis (peixe) en kip (frango), op verschillende manieren bereid, zijn er op de kaart te vinden.

Overal zijn olijven, op diverse manieren klaargemaakt, te krijgen.

Er zijn in het dorp 2 gelegenheden waar u iets kunt drinken.

In Covas zelf is geen restaurant. Op het terras van de "Braziliaan" (cafe Bella Vista) kunt u, onder het genot van een vinho verde, wel petiscos (de Portugese variant van Spaanse tapas) eten.

In een straal van 10 km zijn er legio restaurants te vinden.

 

Gemiddelde temperatuur overdag

jan

feb

mrt

apr

mei

jun

14

16

18

21

23

27

jul

aug

sept

okt

nov

dec

29

29

27

24

18

15